Co jíst při ketonové dietě?


Ketonová, proteinová, bílkovinová, cyklická ketogenní nebo ketodieta. Všechny tyto názvy označují úspěšnou hubnoucí metodu, která přináší výsledky již po krátké době. Založena je na procesu ketózy, což je tělu přirozený stav, který nastává tehdy, když se organismu dostává dostatečné množství proteinů (neboli bílkovin), přičemž sacharidy jsou omezeny na nutné minimum. V takovém případě totiž tělo začíná energii čerpat z tukových zásob, nikoli z příjmu sacharidů. Úbytek tělesné váhy se tak dostaví velmi brzy.meření tloušťky
Ketonová dieta je tedy závislá na speciálních proteinových jídlech, která dokážou nahradit běžné jídla bez toho, aby tělu něco chybělo. Prodietix nabízí širokou škálu takových jídel, která kromě toho, že pomáhají redukovat hmotnost, jsou také chutná a zdravá. Vyrábí se z přírodních zdrojů bohatých jak jinak než na proteiny, dále také vitamíny a minerály. Jídelníček je navržen tak, aby se organismu dostalo všech látek, které denně potřebuje. Jejich velkou výhodou je snadná příprava.
Každému zákazníkovi je dietní program šitý na míru tak, aby dosáhl stanoveného cíle. K tomu je celkový proces rozdělen do tří fází, kdy ta první je nejpřísnější. Postupem času se ale začínají přidávat sacharidy a tuky, takže na konci bude klient schopen se „normálně“ stravovat dle zásad zdravého životního stylu a bez nežádoucího jo-jo efektu.citronová voda
V první fázi se jídelníček skládá pouze z povolených druhů zeleniny a proteinových jídel. Může se to zdát velmi přísné, ale právě tady dochází k největší redukci hmotnosti (50-70 %). Mezi povolenou zeleninou je brokolice, květák, cuketa, čekanka, ředkvičky, okurka, špenát, fazolové lusky, celer, kapusta, česnek, lilek, artyčok, cibule, saláty, fenykl, patison, chřest, čerstvé houby, tuřín a bylinky.
Druhá fáze je obohacena o další druhy zeleniny (pórek, kedluben, dýně, avokádo, rajče, paprika) a také o tzv. normální jídla tvořená z různých druhů mas, vajec, ryb a mořských plodů.
Třetí fáze představuje rozšíření té druhé o sladkou zeleninu (červená řepa, mrkev, kukuřice, hrášek, petržel) a dalších druhů jídel jako jsou tvarůžky a jiné sýry, losos nebo kvalitní šunka.
Cílem celého procesu pak je naučit zákazníka trvale si udržet váhu prostřednictvím nových stravovacích návyků, které se během jednotlivých fází naučí.